Jeugd Breincoach

Jeugd Breincoach

Wij bieden coaching aan kinderen die door omstandigheden moeilijkheden ervaren bij het leren, bijvoorbeeld kinderen met faalangst,dyslexie en concentratieproblemen. We onderzoeken bij welke executieve functies nog moeilijkheden worden ervaren en gaan hiermee aan de slag. Dit doen we aan de had van het EVO model, dat je hieronder ziet (Executieve Vaardigheden in het Onderwijs).


Ervaart een leerling moeilijkheden op één of meerdere van deze gebieden, dan kunnen wij daar mee aan de slag door het geven van praktische tips, oefeningen enz. Wij proberen daarbij vooral te kijken naar wat het kind motiveert. Wat vindt hij/zij leuk? Waar kunnen wij op inspelen?
Het streven is om haalbare doelen op te stellen, zodat het kind succeservaringen op kan doen. Zo maken wij leren en ontwikkelen weer leuk.


Werkwijze

Er zal eerst een intake plaatsvinden. Samen bespreken we de hulpvraag en de mogelijkheden.

De begeleiding vindt plaats met een frequentie van 1x per week / 1x per 2 weken / 1x per 3 weken.

Dit kan altijd tussentijds in overleg aangepast worden.

De activiteiten van het coaching traject zullen bestaan uit opdrachten die de executieve vaardigheden bevorderen.

Belangrijk is dat de activiteiten in het dagelijks leven geoefend worden. Het aantal afspraken dat nodig is om de doelen te bereiken is van veel factoren afhankelijk en zal per doel opnieuw worden afgestemd.

Er wordt tussendoor regelmatig met u geëvalueerd. Mocht er een aanpassing nodig zijn dan zal dat met u worden besproken.


Aangesloten bij:

Nederlandse Vereniging

voor Logopedie en Foniatrie (NVLF)


Kwaliteitsregister voor paramedici